Konijnentrimsalon 'Like Heaven'

  Wij komen ook bij u aan huis!  

Belang van knippen

"In verkeerde handen is de mooie angora ten dode opgeschreven! De wol is er door de mensen opgefokt en de mensen zullen die er weer af moeten halen!

Daarom MOETEN angora's elke week geborsteld worden en MOETEN ze om de 3 maanden worden geknipt. Na een maand of 3, bij een haarlengte van ca. 6 cm, begint de wol onherroepelijk te klitten en vervolgens te vervilten. Alleen door dagelijks zeer grondig te borstelen, kan men dit proces vertragen."

 

Deze informatie tekst plaatsten wij op shows boven op de kooien van onze dieren. Veel mensen weten namelijk niet dat die mooie langharige konijnen ook geknipt moeten worden. Mensen schrikken ook vaak als je verteld dat het bij een angorakonijn van levensbelang is dat het geknipt wordt.
Honden en katten overleven het wel zonder trimbeurt, je hebt alleen wat meer haar in huis, maar knip je je angorakonijn niet dan gaat hij uiteindelijk dood. Dit is niet wat we willen en daarom hebben wij deze informatie gemaakt, misschien wat kort en bot, maar het is wel de waarheid...

 

Veel langharige konijntjes zijn verre familie van de angorakonijnen. Daarom kan het wezen dat je net een konijntje heb waarbij het wekelijks borstelen gewoon niet helpt. Het beste kun je dit konijntje dan knippen. De vacht die terug groeit (binnen 2 maanden!) zal dichter en makkelijker van onderhoud zijn. Je hoeft het dier dan minder vaak te borstelen en dat is voor jou en het diertje prettiger.

Het beste zou zijn om het diertje elke drie maanden te knippen, hierdoor blijft zijn vacht gezond en krijgt de huid ook weer kans om goed te ademen.  

Resultaat na trimmen van grote angora.

Verwaarloosde vacht...

Voor & Na